Mire jó a kutyakozmetika?

  • 2019. már. 22. 09:04

A kutyaápolás nem felesleges tevékenység, nem a gazdag emberek hóbortja, nem a „csodabogár” kutyatartók hobbija. Jó pár éve inkább azon gazdik igénye, akik odafigyelnek a kutyájukra, akik fontosnak tartják, hogy környezetük, ill. állataik rendben legyenek.

Régen nem voltak a mai eszközök, az igényes gazdik mégis megtalálták a módját annak, hogyan tartsák ápoltan családjuk négylábú tagjait. Gondoljunk csak a pásztorkutyákra, akiket a bárányokkal együtt lenyírtak. De említhetnénk a vadászkutyákat is, akiknek ha ápolatlan szaguk lett volna, akár meghiúsíthatták volna a vadászatot. A társasági kutyák valóban inkább tehetősebb gazdáik mellett éltek, főleg lakásban, ahol az emberrel együttélés miatt volt igény az ápoltságukra.

Milyen egy kutya mozgása, aki már nem a talppárnáin jár, hanem a karmain? Bogáncsokkal agyontűzdelt bundával hogy tud egy vadászkutya futni? Egy különböző szennyeződésektől megváltozott szagú kutyát nem hamarabb észre lehet-e vennie pl. a rókának? Milyen érzés egy bolhákkal teli bundájú kutyát simogatni?

Ma már olyan irányzat is létezik, ahol a kutyaszőrt vagy karmokat különleges színűre festik, de vannak olyan gazdák is, akik egyáltalán nem foglalkoznak az ápolással. Az lenne az ideális, ha azért minimum az arany középutat mindenki megtalálná…

A csomós, összeragadt szőrzet, a bogáncs, a toklász, a rendellenesen hosszúra nőtt karmok és még egy pár dolog … nos, egészségügyi gondokat is okozhatnak, mely gondokkal együtt élni a kutyának nagyon kellemetlen, de akár az életét is megrövidítheti.

Legyen az eb akár munkakutya, akár csak házi kedvenc, a gazdi feladata, hogy gondoskodjon róla. Ez minden kutyatartóra igaz, aki magához fogad egy ilyen négylábút.

A régi időkben kevesen tehették meg, hogy kutyakozmetikust fogadjanak. Ma ez már elérhető kiváltság. Ha segítségre van szükség, lehet találni szakembert, akkor is, ha kicsit utazni kell a célért. Aki azt szeretné, hogy ne a saját fürdőszobájában, teraszán, udvarában jelenjenek meg a kutya kozmetikázásának maradványai, el tudja vinni szalonba az ebet, de aki úgy gondolja, hogy neki az a segítség, ha nem kell utazni a kutyával, akkor megtalálhatók a házhoz járó szakemberek is. A TITI kutyakozmetika esetében mindkettőre lehetőség van.

Az ember más érzéssel megy végig az utcán egy szép hajjal, egy divatos ruhában, egy csinos autóval. Nincs másik élőlény a világon, mely annyira közel állna az emberhez, mint a kutya. Ők talán azok, akik a legrégebbi időktől élnek az ember társaságában. Figyeljünk hát oda rájuk oly módon is, hogy ápoltan tartjuk őket!

Gazdik, kozmetikára fel…!